Jolanda

moeder van 2 puberdochters

‘Ik weet het écht niet’, zucht ze. Ik kijk naar mijn dochter Saar die voor de keuze van een studie staat. Wat kan ik doen, wat kunnen wij doen? Al onze woorden en adviezen missen impact. Mijn dochter heeft meer nodig en zo ontdekken wij Studiekeuze Bootcamp®. Alleen al het idee dat ze het niet alleen hoefde te doen gaf rust, voor onze dochter én voor ons ouders.

Onze dochter komt enthousiast en gemotiveerd thuis van haar ‘ bootcamp’ en ook bij mij gebeurt er iets. ik voel het kriebelen en zeg tegen Valeri (Berns van Studiekeuze Bootcamp®): ‘Wat doe jij mooi en betekenisvol werk. Dit zie ik mezelf ook doen!’ Zo gauw het kan, begin ik met de benodigde opleidingen en binnen een jaar slaat buro bruisvogel studiekeuze advies (partner van Studiekeuze Bootcamp®) haar vleugels uit en lees jij hier over mij.

Positieve energie en vleugels krijgen met buro bruisvogel

Vanuit nieuwsgierigheid en enthousiasme begeleid ik jongeren in een belangrijke levensfase bij het kiezen van de juiste studie met de Studiekeuze Bootcamp® methode. Door mijn neutrale rol tussen ouder en kind bekijk ik de situatie met een frisse blik en ga ik samen met scholieren op zoek naar wie je zelf bent, waar je energie van krijgt, waar je door gemotiveerd wordt, wat je kunt en wat je wilt. Deze zelfkennis is het fundament voor de keuze van een studie die écht bij je past. Eentje waar je met plezier aan begint en die garant staat voor een bruisende studietijd.

Meer over mij

Buro bruisvogel dat ben ik, Jolanda Roelevink. Moeder van Saar en Fien, getrouwd met Edwin. Mensen zeggen dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelen. Ik ben energiek, nieuwsgierig, positief ingesteld, een verbinder, makkelijk in de omgang, een goede luisteraar en ben een tikkeltje chaotisch. Misschien wel een soort bruisvogel.

Als kind wist ik al dat ik later mensen wilde helpen, het liefst in Afrika. Ik koos voor HBO-Verpleegkunde, maar maakte in het 3e jaar de overstap naar Gezondheidsvoorlichting, nadat ik was uitgeloot voor Verloskunde. Tot mijn eigen verbazing ging ik na mijn studie niet werken in de zorg, maar werd ik adviseur bij een grote pensioenverzekeraar. Sinds 1995 heb ik met veel plezier in de bank- en verzekeringssector gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar als zelfstandige, in de werving en selectie. Daardoor heb ik een goed beeld van de arbeidsmarkt en weet ik welke vaardigheden je nodig hebt in verschillende banen. Deze ervaring komt goed van pas in mijn werk als studiekeuze adviseur.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: sporten, paardrijden, wandelen met Boris, onze hond. Ook vind ik het fijn om voldoende tijd te kunnen doorbrengen met familie en vrienden en houd ik van cultuur en reizen. Daarnaast blijf ik betrokken bij een aantal organisaties waar ik me als vrijwilliger voor inzet. Ook daar draait het om gezinnen en jongeren te helpen bij een nieuwe start en bij te dragen aan een sterkere basis.

Geluk

Samen met jongeren en hun ouder(s) een weloverwogen keuze maken voor de juiste studie en daarmee een belangrijke stap te zetten voor de toekomst, geeft mij veel voldoening en energie. Ik gun elk kind goede begeleiding bij zijn of haar studiekeuze en hoop nog heel veel jongeren in dit proces te helpen. En mijn dochter… Die heeft gevonden wat bij haar past en is enthousiast begonnen aan haar studie.

Meer weten? Bel of app mij via 06-16485408 of via het contactformulier.

Klik op de gekleurde bruisvogeltjes hieronder voor meer informatie over de verschillende Bootcamp® programma’s van buro bruisvogel.