Wat wil jij later worden

als je groot bent…

Je staat misschien wel voor de grootste beslissing in je leven, terwijl je je handen vol hebt aan school, vrienden en sport. Ook ken je jezelf nog niet zo goed. Hoe kies je dan de studie die het best past bij jouw interesses, niveau en talenten?

Er zijn in Nederland meer dan 430 universitaire (bachelor)studies, 1100 hbo studies en nog eens ruim 700 mbo opleidingen. Vind in dat doolhof maar de studie waar jouw hart een sprongetje van maakt. Graag help ik jou daarbij.

Herken jij jezelf hierin

  • Ik heb geen idee welke studie bij mij past
  • Ik twijfel tussen een paar studies en wil graag hulp bij de definitieve keuze
  • Ik kies voor een numerus fixus studie of ben uitgeloot en zoek (alvast) een plan B
  • Ik moet een profielkeuze maken maar weet niet goed wat het beste bij mij past
  • Ik ben niet gemotiveerd, heb geen idee waarvoor ik het allemaal doe
  • Ik wil of heb een tussenjaar, maar hoe vul ik dat leuk en nuttig (en ook nog een beetje zinvol) in
  • Ik ben gestopt met mijn studie waarvan ik dacht dat die paste en zoek nu iets anders

Twijfelen is niet vreemd, raar of ongewoon

Niet weten welke studie je wilt gaan doen is niet vreemd, raar of ongewoon. Bijna de helft van de scholieren in het eindexamenjaar twijfelt nog over hun studiekeuze of hebben nog geen idee (onderzoek Qompas december 2020). Studeren of een opleiding volgen gaat over de tijd die nu nog voor je ligt, jouw toekomst. Je wilt de juiste weg in slaan. Jouw tijd en energie stoppen in iets waar je warm voor loopt. Waar je je met plezier voor inzet. Omdat je er niet uitkomt, heb je de neiging de keuze voor je uit te schuiven, maar uiteindelijk geeft dat alleen maar meer stress en onrust. Op goed bedoelde adviezen van je ouders zit je niet te wachten. Je zoekt het liever zelf uit. Maar, hoe dan?

Ken jij jezelf goed genoeg?

Weten wie je bent en waar je goed in bent, wat je motiveert en waar je energie van krijgt, is het fundament van een goede studiekeuze. Ook het ontdekken welke taken en werkzaamheden het beste bij jou passen, helpt je om te komen bij wat bij jou past en wat je wilt. De Bootcamp® programma’s bij buro bruisvogel helpen jou daarbij.

Studiekeuze Bootcamp® in vogelvlucht

buro bruisvogel vindt het belangrijk dat je kiest met hoofd èn hart. We maken gebruik van de Studiekeuze Bootcamp® methode waarbij we in een persoonlijk, intensief en gestructureerd traject van 4 uur komen tot:

  • Meer inzicht in jezelf (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) met de op DISC gebaseerde Student Profiel Analyse (een betrouwbaar gedragsassessment dat je vooraf online invult)
  • Een persoonlijke Studie top 5
  • Een persoonlijk actieplan waar je zelf mee aan de slag gaat om je definitieve studiekeuze te maken inclusief arbeidsmarkt perspectief.

Dat doen we gewoon bij mij thuis aan de keukentafel. Een studie of profiel kiezen welke past bij jouw interesses, capaciteiten en talenten geeft (zelf)vertrouwen en rust. Voor het deelnemen aan een studiekeuze bootcamp® kun je (via je decaan) vrij vragen van school.

Stel niet langer uit en bel of app nog vandaag voor een eerste kennismaking. Wedden dat het je helpt!

Klik op de gekleurde bruisvogeltjes hieronder voor meer informatie over de verschillende Bootcamp® programma’s van buro bruisvogel.